www.geefvoorgambia.nl
Geef Gambia een betere toekomst Foto’s en films zijn eigendom van de Vereniging en mogen zonder toestemming niet door derden worden gebruikt. De oude dakplaten worden verkocht Start met het maken van het nieuwe dak Het vernieuwen van het dak juli 2013 Ook bij het andere gebouw is het dak eraf. Schoolgebouw zonder dak De vensters en lamellen zijn stuk School gebouw De WC"tjes Je ziet duidelijk de verwaarlozing van ramen en deuren De vrije ruimte om de school
Dit is de staat waarin de school zich in november 2012 bevond. Zonder muur voor bescherming, ramen die stuk zijn, niet afgewerkte WC blokken en een dak dat lekt.
Hier staan de foto’s van het lang lopende project van de Sinchu Alhagie School.  Van iets naar een school met toekomst!!!
In juli 2013 hebben we van het sponsorgeld dat we toen in kas hadden, het dak kunnen vernieuwen. Dit was op een mooi moment voor het regenseizoen.
De nieuwe water aansluiting Januari 2013
In februari was er een donatie binnengekomen, waarmee we water bij de school hebben kunnen laten aanleggen. Nu kunnen de kinderen naar het toilet en de handen wassen. Een grote stap in de hygiëne voor de schoolkinderen.
Het nieuwe dak ligt er nu op juli 2013 De eerste blocks zijn gemaakt Blocks worden gemaakt van cement zand water Een deel van de ramen zijn geplaatst, de andere komen nu binnen De ramen kunnen goed open en je hebt goed uitzicht De blocks worden in een mal gemaakt Daarna moeten de blocks 5 dagen drogen in de zon Het inmetselen van de nieuwe ramen De nieuwe deuren zijn binnen De stenen zijn aan het drogen De fundering voor de achterste muur is gegraven De oude ramen worden te koop gezet Alles gaat in overleg, door middel van lange discussies Even met een block de juiste punten aangeven De Alkalo is de grondoppervlakte aan het inmeten De eerste stenen gaan hierin voor de fundering Top beraad Het embleem van de school Voor de kinderen is het een feestdag Er wordt ook gelachen Het besluit is gevallen dus allemaal op de foto. November 2013 De achtermuur staat overeind. Nov. 2013
Het vervangen van het dak. De start van het maken van de blocks. Het opmeten van het oppervlak, en het besluit dat we het zo gaan doen.
Na ons vertrek uit Gambia op 17 november 2013 gaat alles gewoon door. Er wordt hard aan de muur gewerkt en ook de deuren worden geplaatst.
Er ligt glas op de muur om de inbrekers af te schrikken In de achtermuur wordt nog een deur gemaakt voor de bewaker Hier komen de deuren De grote deur staan klaar om er in gezet te worden Ook de kleine deur staat klaar Zo deze staat erin De grote deur past ook, dus nu het metselwerk laten drogen Kijk dat is ook al klaar, de veiligheid voor de kinderen is gewaarborgd. De muur is nog niet af maar heeft wel al een kleur De geverfde school Ook binnen is het opgeknapt
Na heel veel praten en mailen zijn we dan eindelijk zo ver dat we kunnen zeggen dit project is afgerond. De een na laatste foto laat  de plaats zien dat waar voor de toekomst nog een deur moet komen op het moment dat de andere school wordt gebouwd. De allerlaatste foto is toch een moment om bij stil staan, voor de hygiene hebben een water bak laten maken met tapkraan zodat nu voor en na het wc gebruik de handen kunnen worden gewassen. Voor ons is dit  normaal iets maar voor Gambia echt iets aparts dat kennen ze nog niet. Nu begrijpt u waarschijnlijk ook beter waarom we dit allemaal doen. GEEF KINDEREN EEN KANS.
De muur is nu helemaal klaar en de poort deuren zijn voorzien van de naam van de school.
In samenwerking met “Stichting Gambia speelt mee” Gaan we in maart 2016 de speelplaats inrichten met schommels, glijbaan en twee duikelrekken.
Door de grote aanwas van kinderen moeten we gaan uitbreiden met twee lokalen. De dorpsgemeenschap is al begonnen met de bouw hiervan. Wij kijken naar de mogelijkheden om het dak er op te kunnen leggen in december 2015.

December 2015

Als je in drie jaar groei van 80 leerlingen naar 264 leerlingen dan moet je gaan uitbreiden. De dorpsgemeenschap heeft de ruwe bouw gedaan van de twee nieuwe lokalen. In de kerst vakantie is het nieuwe dak er opgezet door ons als vereniging. Hier zien een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen de gemeenschap en ons. Wij zijn er erg blij mee dat ook van uit de gemeenschap wordt mee gedacht en gewerkt aan de toekomst van de kinderen. In maart gaan we kijken en werken aan de vloer en het stuc werk.
Maart 2016 En dan is het zover, in december 2015 de afspraken gemaakt voor de speeltuin nu maart 2016 wordt deze geplaatst. Het was spannend. Niet alleen of alles er zou zijn, maar ook het plaatsen. En wat zouden de kinderen ervan vinden? Het is in één woord een geweldige dag geworden. Van hardwerken tot een prachtige ontlading als de kinderen dan eindelijk er op mogen gaan spelen. Super hartverwarmend dat we dit hebben mogen en kunnen doen. We bedanken dan ook echt iedereen die hierbij zijn steentje hebt bijgedragen. Daarnaast is er ook hard gewerkt aan het storten van de vloeren, het stukadoren van de lokalen en het leggen van de tegelvloeren.
De mothergarden (moestuin) ziet er ook erg goed uit. We hadden nieuwe zaden meegenomen speciaal voor Afrika waren zij ons geschonken door TAKII.eu  We hebben ze kweekbakjes gegeven met substraat plakjes, zodat het nieuwe zaad snel zou kunnen ontkiemen. Dat ging dan ook perfect, binnen enkele dagen waren de plantjes zichtbaar.